REM

کم شنوایی از شایع ترین نقص های حسی است که در جمعیت انسانی رخ می دهد تا جایی که 250 میلیون نفر را در سراسر جهان و حدود 5/31 میلیون نفر از جمعیت آمریکا را درگیر کرده است. در آماری که سازمان بهداشت جهانی WHO از 18 کشور دنیا منتشر کرد 4% الی 21% از بزرگسالان دچار کم شنوایی بودند، که از این تعداد به طور کلی 10% دارای سمعک هستند و در این بین سهم کشورهای در حال توسعه 1% و کشورهای توسعه یافته 40%-10% است.
ساخت و تهیه ابزار کمکی شنوایی یا همان سمعک نیاز به دقت فراوان دارد تا بتواند حداکثر نتایج مطلوب را برای بیماران فراهم نماید. عدم دقت کافی می تواند از طرفی شنوایی کافی برای بیمار مهیا نکند و حتی از سوی دیگر صدای خیلی بلند ایجاد کند که وضعیت شنوایی بیمار را غیر قابل تحمل نماید. فرآیند تجویز سمعک شامل یک سری از مراحل متوالی می باشد. این فرایند با ارزیابی از اختلال، توانایی شنوایی در موقعیت های مختلف شنوایی، توانایی شرکت در فعالیت هایی که نیاز به شنوایی خوب دارند، و انگیزه و انتظارات، انجام می شود. بنابراین هدف اصلی، بهبود ظرفیت شنوایی عملکردی و بازگرداندن مهارت های ارتباطی است.
با تمام پیشرفتهای چشمگیری که در دو دهه ی اخیر در امر ساخت سمعکهای دیجیتال شده است و اکثر شنوایی شناسان از این سمعکهای دیجیتال و قابل برنامه ریزی استفاده می کنند، اما مشاهده شده که بعضی از بیماران بعد از تنظیم سمعک به علت عدم تامین خواسته ها و یا عدم رضایتمندیشان از سمعک، به کلینیک ها باز می گردند. با اینکه بر اساس فرمول تجویز شده، میتوان مقدار تقویت مورد نیاز را در سمعک مشخص نمود اما این تقویت تحت تاثیر عوامل زیادی از جمله اندازه گوش، حجم گوش باقیمانده، میزان ورود سمعک به گوش، رزونانس کانال و… قرار می گیرد.
با ظهور و ساخت سیستم های ارزیابی پروب میکروفن در اوایل دهه 1980 متخصصین شنوایی قادر به ارزیابی مطمئن تری از پاسخ های با سمعک و بدون سمعک در گوش شدند. به این شیوه کاملاً استاندارد برای بررسی میزان تقویت صدای سمعک و اندازه گیری عملکرد سمعک بر روی گوش فرد استفاده کننده، روش اندازه گیری گوش واقعی یا Real Ear Measurement می گویند که اصلی ترین و معتبرترین روش بررسی تقویت صداها است. در اندازه  گیری باREM مقدار واقعی تقویت سمعک مشخص شده و شنوایی شناس با استفاده از فرمولهای تجویزی ونمودارهای نشان داده شده، بسیاری از مشکلات فرد استفاده کننده را بررسی، شناسایی و رفع می نماید. در حال حاضر تمامی محققین رشته ی شنوایی شناسی به این نتیجه دست یافته اند که باید شیوه ی بررسی سمعک به صورت اندازه گیری گوش واقعی باشد. همچنین با توجه به تولید انبوه سمعک های هوشمند بسیار پیشرفته که قادر به شناسایی سیگنالهای گفتاری از دیگر صداها هستند، برای ارزیابی عملکرد واقعی این سمعک ها و تایید عملکرد درست این نوع فناوریهای بکار رفته، نیاز به اندازه گیری در حالت واقعی، یعنی اندازه گیری سمعک بر روی گوش فرد استفاده کننده از سمعک می باشد .این حالت به ویژه برای کودکان با توجه به سن زبان آموزی و تاثیر مثبت تنظیم سمعک بر اساس REM بر مهارت های ارتباطی کودک و همچنین با توجه به اینکه کودکان قادر به بیان مشکلات عملکردی سمعک خود نیستند، بسیار توصیه می شود.
مرکز ارزیابی شنوایی، تعادل و سمعک شایا با توجه به ضرورت تجویز دقیق سمعک و لزوم بکارگیری آخرین فن آوریها در فرایند تنظیم سمعک، مجهز به دستگاه اندازه گیری و ارزیابی پاسخهای گوش واقعی REM می باشد.

سوالی دارید

اکنون با ما تماس بگیرید


تماس اورژانسی

021-88485369



ویزیت در منزل

021-88278880


پیشنهاد شگفت انگیز

دنبال کنید

فعالیت ما را



کلینیک شایا دارای 15 سال سابقه کار طرف قرارداد با بیمه بانک سپه ، بانک کشاورزی و بانک صادرات

کلیه حقوق این سایت متعلق به کلینیک شایا می باشد. طراحی شده توسط chaleshsazan_web@